Gimcana Solidària

Recaptació total

10.000€
30.000€
50.000€
15.338€ recaptats
11 cims assolits
Gràcies a vosaltres 306 infants marxaran de colònies aquest estiu!

Per què recollim diners?

A Fundesplai volem garantir el dret de tots els infants i joves a gaudir d’un lleure educatiu de qualitat durant l’època de l’estiu participant en: casals, campaments i colònies. 

L'any 2010 el 41,2% de famílies espanyoles amb infants menors de 17 anys no es podien permetre una setmana de vacances a l'any

UNICEF - La infancia en España 2012 - 2013

Per aquest motiu, a través de la campanya de beques Un estiu per a tothom, ens comprometem amb les famílies amb infants afectades per l'atur o patint l'impacte de la crisi econòmica oferint beques perquè les seves filles i els seus fills puguin participar en activitats educatives de lleure durant l'estiu.

A Catalunya, el 26,4% dels menors de 16 anys viuen en llars per sota del llindar de pobresa

Europapress - La pobreza infantil se dispara 2,7 puntos en un año y se sitúa en el 26,4%

L'any 2014 es van atorgar 4.539 beques, donant resposta a 878 famílies, 1.268 infants i joves.

Aquest any volem arribar a les 5.000 beques. Ens hi ajudes?

Objectius generals de la campanya de beques

  • Possibilitar la participació de més infants i joves que es troben en situació de vulnerabilitat o risc social, en activitats educatives de lleure d’estiu per tal de prevenir i/o evitar situacions de marginació social.
  • Impulsar una campanya de beques oberta a tota la ciutadania catalana, tot donant resposta a un elevat nombre de famílies que constitueixen un nou perfil de pobresa emergent.
  • Sensibilitzar a la ciutadania catalana sobre la pobresa infantil i els efectes que comporta en el desenvolupament dels infants i joves i el futur de la societat.
  • Promoure la coresponsabilitat entre Fundesplai, els esplais de la Federació Catalana de l'Esplai, la comunitat educativa i les administracions per identificar les famílies més necessitades i fer una intervenció socioeducativa integral

Com es reparteixen els diners de les beques?

El cost de les tandes d’estiu pot variar segons el tipus d’activitat i durada: entre 75€ i 100€ una setmana de casals, entre 200€ i 300€ una colònia o campament.

Cal tenir en compte també el cost del material necessari per participar-hi (motxilla, sac de dormir, calçat, ...), que en ocasions pot ser una barrera d'accés en aquestes activitats.

Els ajuts que Fundesplai atorga varien en funció de les necessitats i possibilitats de cada família, i tenen un valor mitjà de 50€.

Més informació

Si vols rebre més informació sobre la campanya de beques de Fundesplai o si vols conèixer altres maneres de col·laborar amb la nostra organització, posa't en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari, envia'ns la teva consulta a fundacio@fundesplai.org, o truca'ns al 93 474 74 74

També pots trobar més informació sobre Fundesplai i els seus projectes a la seva web: http://www.fundesplai.org